Translate

Writing about everything.

22 Ocak 2015 Perşembe

The Jacket

Merhaba,                                                                                 

Bugün inceleyeceğim film hafızamda yer edinen bir film olsun istedim. Bu filmi çok çok dikkatli izlemeniz gerekiyor. Eminim sizin hafızanıza da işlenecek ve en kısa zamanda tekrar izlemek isteyeceksiniz. Çünkü öyle bir film. Ne kadar dikkatli izlerseniz izleyin her izleyişinizde yeni bir ayrıntı yakalayacaksınız. Ne müthiş değil mi? Kısaca hiç izlemezseniz çok şey kaçırmış olacaksınız.

Jack Starks, savaş esnasında vurulmuş tedavi sonrası hastaden çıkmış ve yoldayken bir polisi vurmuştur. Akıl sağlığı yerinde olmadığından bir akıl hastanesine yatırılmış. Doktoru onu tedavi etmek için belli aralıklarla  deli gömleği giydirerek bir çekmeceye  (morgda bulunan ve ölülerin konulduğuna benziyor.) koymaktadır. Sözde bu tedavi yöntemiyle doktor, ana rahmi benzeri bir alan oluşturmanın onu iyileştireceğini savunur. Karşı çıkan doktorlara ise bozuk birşeyi zaten bozamazsın der. Jack Starks en başta bu yönteme karşı çıkmasına doktorlara yalvarmasına rağmen zamanla kendi o deli gömleğini giyimek ve o çekmeceye girmek için çabalar. Çünkü çekmeceye girdiği her anda bişiler keşfetmektedir.

Konusu bu ama asla film konusundan ibaret değil. Bu filmden herkes farklı bir konu bile çıkarabilir. Hatta ben kendimce 3 farklı hikaye yazdım. Yukarıda anlattığımsa spoiler'e kaçmasın diye en sığ haliyle anlatmak zorunda kaldığım konusu. Filmde gördüğünüz her kişinin her olayın bir anlamı var. Butterfly Effect filmini izleyip sevdiyseniz bu filmde size benzer tat verecek. Bu arada Butterfly Effect ile bu filmin hiç alakası yok ama benziyor. :) (Nası bir cümle oldu bu daha önce kendimle bu kadar çeliştiğimi hatırlamıyorum) Bu arada Adrien Brody'nin oyunculuğu nedir öyle? Mükemmel.

Uyarı: Benim gibi klostrofobiniz varsa film biraz sizi zorlayabilir.




İmdb: 7,1
Benim Puanım: 9,0
Süre: 103 dakika
Yapım Yılı: 2005

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder